Begivenheder

Krimimessen – Horsens, den 6.-7- april

Krimimessen i Horsens er ret fantastisk. Alene rammerne. Hele arrangementet foregår i det gamle statsfængsel med tykke mure, klaustrofobiske celler, tunge jerndøre og rungende metaltrapper. Samtidig kommer der en masse spændende folk, som retsmedicinere, efterforskere, krimiforfattere, redaktører og ikke mindst masser af krimielskende læsere. Og så bugner det med gode bøger, mange af dem på tilbud og med autograf i. Det er en fest.

Vi er der også. Faktisk lancerer vi vores næste bog, “Et ubetydeligt mord”, på selve krimimessen. Det sker lørdag den 6. april kl. 11 ved HarperCollins’ stand 27 i Magasinet. Du er hermed inviteret. Kom og få et glas Maker’s Mark (eller andet). Forklaring følger på dagen.

Vi er også på scenen søndag den 7. april kl. 10:20 i Snedkeriet, hvor Lotte Hammer interviewer os om “Et ubetydeligt mord”. Det er ikke nødvendigt at købe billet, men kom gerne i god tid.

 

Velkommen til krimiforfatternes værksted. Kom med ind, når krimiforfattere udtænker overraskende plots, grumme drab og snedig efterforskning sammen med virkelighedens retsmediciner.

Til dette krimiarrangement med de storsælgende krimiforfattere Lotte og Søren Hammer, samt spændingsforfatterne Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm og retsmedicineren Jørgen Lange Thomsen, kan du komme med ind i skriveværkstedet, når der udtænkes plot, drab og efterforskning.

Arrangementet består af to kapitler. 

Kapitel 1: Mysteriet om det fascinerende drab

Hvorfor er læserne fascineret af ondskab og kriminalitet – ja, ligefrem trygge ved at have det liggende på natbordet? Hvad med forfatterne? Er de bare afstumpede pushere af blodige drab – eller har de mere på hjerte? Må krimier egentlig bruges til at sætte spot på tidsaktuelle emner og social uretfærdighed eller skal den ’bare’ være god underholdning?

Kapitel 2: Myten om det perfekte mord

Hvordan ser virkelighedens drab ud for retsmedicineren, når ofrene skal obduceres? Matcher virkeligheden med krimiernes verden? Måske er det ikke så nemt hverken at slå ihjel eller skjule en forbrydelse, som man kunne tro? Retsmedicineren og krimiforfatterne diskuterer og dissekerer planlagte drab og snedige plots sammen med publikum.

Læs mere og tilmeld her.

 

Om Lotte og Søren Hammer

Søren og Lotte er søskende, og da Søren i 2004 flyttede ind på første sal i huset, hvor Lotte bor med sin familie, foreslog han, at de skulle prøve at skrive en bog. De fik udgivet deres første roman ”Svinehunde” i 2010 på forlaget Gyldendal, og sammen har de indtil nu skrevet 10 bøger, hvoraf de ni er en krimiserie med Konrad Simonsen som gennemgående hovedfigur. Serien blev en bestseller og er nu solgt til 22 lande.

Om Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Lisbeth Zornig blev landskendt for sin bestsælgende selvbiografi ”Vrede er mit mellemnavn” og tv-dokumentaren ”Min barndom i helvede”. Hun og Mikael debuterede i 2015 på bestsellerlisterne med deres første spændingsroman ”Bundfald”, som tager udgangspunkt i et virkeligt dødsfald, Lisbeths brors besynderlige død. Bogen blev blandt andet til et afsnit i tv-serien ”FBIs danske mordmysterier”. Siden har de sammen skrevet ”Arkimedes” og ”Eksodus”.

Om Jørgen Lange Thomsen

Jørgen er professor emeritus på Retsmedicinsk Institut, Syddansk Universitet, eller retsmediciner, som han også kaldes, når han bistår politiet med obduktioner i forbindelse med drab og forbrydelser med døden til følge. Han er blandt andet forfatter til selvbiografien “Retsmedicineren – Et liv med døden som ledsager”, Gyldendal, 2013, og rådgiver blandt andet om forebyggelse af drab.