Thriller 2019

Et ubetydeligt mord

ET UBETYDELIGT MORD er en spændingsroman om hævn, kærlighed og organiseret kriminalitet.
Da russiske hackere lammer et rederi, forsvinder 38 containere fra det amerikanske militær. I Aalborg bliver en lastbilchauffør fundet dræbt, mens en container er forsvundet. Politikvinden Tessa Højmark bliver sat på sagen. Det lykkes hende til kollegernes overraskelse at finde frem til en mulig gerningsmand, hvis eks-kone få år før blev brutalt myrdet, uden at sagen blev opklaret. Tessa kan næsten smage sejren og sit professionelle gennembrud. Men umiddelbart derefter begynder alt at gå galt. Meget galt.

Tessa Højmark bliver vævet ind i et giftigt net af kriminalitet, svig og vold. Hun opdager pludselig, at hun går fra at være jæger til bytte. Trådene fører både ind til storpolitik på Christiansborg, organiseret kriminalitet i Berlin og hemmeligheder i den idylliske provinsby Køge. Midt i det hele sidder den mystiske Madam, der som en edderkop trækker i alle tråde. Tessa Højmark indser, at hendes eneste chance er at lokke fjenden frem med meget utraditionelle metoder.

ET UBETYDELIGT MORD forener klassiske krimi med international thriller. Bogen bygger på en virkelig hændelse, hvor en voldsramt mor på flugt og i skjul med ny identitet og under beskyttelse af PET alligevel blev opsøgt af sin tidligere voldsdømte mand. Maria, som bogen er dedikeret til, er i dag død. Før sin død hjalp hun med uvurderlig viden om, hvordan vi som samfund kan hjælpe de hårdest voldsramte kvinder bedre – dem, hvis partner som i Marias tilfælde er livsfarlig. Den viden indgik i rapporten ”Forslag til social exit program” med anbefaling om oprettelse af et program for særligt voldsramte kvinder, hvor ét af forslagene er, at udsatte kvinder får et nyt CPR-nummer.

Du kan købe bogen her.

”Det er deres bedste bog til dato, og jeg vil ha mere. De er nu klar til et internationalt gennembrud, og jeg vil sammenligne med Harlan Cobens bøger i både spænding og kvalitet.”

Litteratursiden

“Forfatterparret Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig er gået op i gear… En syrlig beskrivelse af vores politiske systems funktionsmåde, og hvordan den sociale stempling er baggrundstæppe på vores individuelle adfærd. Mixet af action og social kritik fungerer fortsat for forfatterparret – og tak for det.

⭐⭐⭐⭐⭐ Dagbladenes Bureau

 

Spændingsroman 2018

Eksodus

“Eksodus” er helt bogstaveligt en eksplosiv roman. Der er valgkamp i Danmark. Malene Jørgensen har stiftet sit eget parti, Bæredygtig fremtid, og arbejder med hendes partigruppe med socialt skæve profiler målrettet på at komme i Folketinget. En tidlig morgen i Valby udløses en bombe, da en fremtrædende politiker tager sin cykel for at cykle på arbejde. Straks efter eksploderer der cykler i alle dele af København. Der udbryder panik. Regeringen aktiverer det nationale terrorberedskab med politi, forsvar og hjemmeværn. Mistanken om terror retter sig hurtigt mod muslimske ekstremister og skaber voldsomme reaktioner med knuste butiksruder, angreb på moskeer og personoverfald. Samtidig hamstrer skræmte borgere fødevarer og barrikaderer sig i deres hjem. Malene indkaldes sammen med de andre partiledere til krisemøde i Statsministeriet. Spørgsmålet er, om der skal indføres undtagelsestilstand, indtil man har fanget terroristerne. Dagen efter eksploderer der nye bomber. Denne gang er det ikke cykler, der eksploderer …

“Eksodus” er det tredje selvstændige bind i Malene-trilogen.

Læs mere om bogen inklusive uddrag her. Du kan købe bogen her.

“Eksodus er ikke alene en godt komponeret, spændende og yderst effektiv roman, den bliver i nok så høj grad et skarpt indlæg i debatten om, hvad det er for et samfund, vi har, og ikke mindst hvad vi kan gøre for at takle de mange udfordringer, vi står over for, så en fundamental medmenneskelighed bevares.”  ⭐⭐⭐⭐⭐ Dagbladenes Bureau

 

Spændingsroman 2017

Arkimedes

“Arkimedes” er en rå spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm. Bogen følger Malene, en karrierekvinde med fart på, der plages af en fortid med vold, misbrug og svigt. Da Malene beskyldes for mord, bliver det klart, at nogen er ude efter hende. Hun finder snart ud af hvem der vil hende til livs. Den nye viden vil tvinge hende til at vende tilbage til et netværk, hun troede hun havde forladt. Malenes ekskæreste starter sin egen efterforskning og bliver viklet ind i hemmeligheder og et frygtindgydende komplot.

“Arkimedes” er det andet selvstændige bind i Malene-trilogen.

Litteratursiden skriver om bogen:

“Romanen er som et langt tilbageholdt åndedræt, mens man venter på en uundgåelig eksplosion… De utroligt mange lag, der dækker over løgne, misbrug og magtliderlighed, bliver langsomt pillet fra hinanden i denne skræmmende realistiske og spændende historie.”

Køb bogen her.

 

bundfald-2015-12-21

Spændingsroman 2016

Bundfald

“Bundfald” er en spændingsroman om mord, magt, misbrug – og mønsterbrydere. I Nakskov findes misbrugeren Ronny død under mystiske omstændigheder, der peger i retning af en mulig forbrydelse. I København har hans søster, mønsterbryderen Malene, tilsyneladende lagt den traumatiske barndom bag sig og gjort karriere i erhvervslivet. Samtidig involverer hun sig i De Brændte Børns Familie – en gruppe af voksne, der som børn har været udsat for overgreb, og som nu afslører og opsøger pædofile gerningsmænd. Da Malene beslutter sig for at gå ind i sagen om Ronny, som Politiet har henlagt, fører sporene ikke blot til udkantsdanmark – til Nakskovs bundfald – men også langt ind i magtfulde kredse i overdanmark….

Ronnys død i bogen bygger på virkelige hændelser. I 2016 blev sagen genåbnet i Kanal 5’s tv-serie “FBIs danske mordmysterier”, hvor en tidligere dansk efterforsker og en amerikansk profiler undersøgte dødsfaldet.

“Bundfald” er første bind i Malene-trilogien.

Køb bogen her.